<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er de mest «pengesterke» landene i Europa

Hvilket lands innbyggere er flinkest til å betale regningene i tide, har null i kreditt og i tillegg sparer månedlig?

Publisert 30. nov. 2019
Oppdatert 1. des. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 140 ord
Hvor flink er du på å betale regninger i tide, holde kreditten nede, samt spare månedlig? Foto: NTB Scanpix / Shutterstock

Ifølge Bloomberg topper Tyskland og Østerrike rangeringen, mens Hellas og Litauen havner på jumboplass.

Undersøkelsen er gjennomført av det svenske inkassoselskapet Intrum AB, som har spurt forbrukere i 24 europeiske land hvor flinke de er til å betale regningene i tide, hvor mye de har i kreditt og hvor mye de sparer.

Resultatene har blitt publisert i selskapets nye Financial Wellbeing Barometer som rangerer de 24 europeiske landene etter innbyggernes økonomiske evner.

Barometeret viser blant annet at Tyskland og Danmark topper underrangeringen på husholdningenes evne til å betale regninger i tide, mens Ungarn, Tsjekkia og Estland kom høyest på listen over lavest kreditt per innbygger.

Når det gjaldt forbrukere som var flinkest til å spare månedlig, kom Sverige og Sveits best ut, mens Finland og Storbritannias innbyggere har høyest økonomisk kompetanse, ifølge undersøkelsen.