<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette sender oljeprisen oppover

Oljeprisen styrkes mandag morgen, men er fortsatt lavere enn da Oslo Børs stengte før helgen.

    Publisert 2. des. 2019 kl. 08.18
    Oppdatert 2. des. 2019 klokken 08.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 171 ord
    OPP: Oljeprisen klatrer mandag morgen. Foto: Ivan Kverme

    Brent-oljen er mandag morgen opp 0,46 prosent til 61,29 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,72 prosent til 56,05 dollar fatet.

    Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 61,65 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

    – Prisene blir støttet ved åpning av overraskende motstandsdyktig fabrikkaktivitet i Kina med fremtidsrettede PMIer som slår forventningene, sier Stephen Innes i Axitrader, ifølge TDN Direkt.

    Prisene støttes ifølge nyhetsbyrået også av uttalelser fra den irakiske oljeministeren Thamir Ghadhban, som søndag sa at Opec og deres allierte vil overveie å gjøre dypere kutt, der en mulighet er å utvide avtalen med opptil 400.000 fat pr. dag, til 1,6 millioner fat pr. dag.

    Fredag sa den russiske energiministeren Alexander Novak at det er for tidlig å snakke om forlengelse av produksjonskuttavtalen til Opec+, og at gruppen bør ta en avgjørelse nærmere april.

    «Vi forventer ikke at Opec+ vil gjøre dypere kutt. Vi tror det er sannsynlig med en forlengelse av den nåværende avtalen med fokus på at alle medlemmene vil holde seg til sine kvoter», skriver analytikerne i ANZ, ifølge TDN Direkt.