<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksjesjef forteller om sine fem favorittaksjer

Leif Eriksrød er tydeligvis glad i laks.

Publisert 2. des. 2019 kl. 10.46
Oppdatert 2. jan. 2020 klokken 12.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 234 ord
EN GLAD LAKS: Aksjesjef Leif Eriksrød har lastet opp med lakseaksjer ved inngangen til desember. Foto: Eivind Yggeseth.

Aksjesjef i Alfred Berg Kapitalforvaltning, Leif Eriksrød, satser hardt på laks ved inngangen til desember. To av topp 5-plasseringene i Gambak er innen denne sektoren, og det er Bakkafrost og Mowi som er favorittene.

Megatrend

Eriksrød skriver i en mail til Finansavisen at lakseoppdrett fremdeles er en megatrend, og beskriver Bakkafrost som den beste aktøren i bransjen mens Mowi er den største.

Forvalteren har også stor tro på Nel, som han mener er en av få muligheter til å få eksponering mot grønn energi på Oslo Børs.

Han satser også på Adevinta. Selskapet har internasjonal størrelse på rubrikkannonser og muligheter til å delta i en konsolidering av sterkt voksende markeder.

Hvitvaskingssaken preger DNB

Til slutt beskriver Eriksrød DNB som en solid bank som er attraktivt priset, men innrømmer samtidig at det er ekstra usikkerhet i det korte bildet på grunn av hvitvaskingssaken som preger nyhetsbildet.

– Hvorfor har du valgt å gå for akkurat denne miksen?

– Vi tillater en god del drifting av aksjene i porteføljen. Det blir derfor litt tilfeldig hvem som er innenfor topp-5 eller på de neste plassene. Jeg har ikke gjort noen ekstra subjektiv vurdering av om det hadde vært klokere å ta med den som er på 7-8 plass fremfor den som er på 3-4 plass, avslutter Eriksrød.