<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sigurd Wongraven selger vinselskap

    Publisert 3. des. 2019 kl. 18.49
    Oppdatert 3. des. 2019 klokken 18.50
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 129 ord
    VOKALIST OG VINPRODUSENT: Sigurd Wongraven lager selv sine viner. Her er han i kjelleren hos tyske Von Winning, der han blant annet lager sin populære Wongraven Morgenstern Riesling. Foto: Heiko Junge / Scanpix

    Arcus-eide Vingruppen har kjøpt 90 prosent av aksjene i Wongraven Wines, melder E24. Selger er Satyricon-vokalist Sigurd Wongraven, som skal fortsette med å lage vin i selskapet.

    Wongraven står bak viner som Wongraven Morgenstern Riesling, Wongraven Alleanza Langhe Rosso og Wongraven Champagne. Med Vingruppen på eiersiden er målet at vinen skal lanseres internasjonalt.

    – Nå blir det en helhetlig satsing. Det fremste fokuset i 2020 vil være å komme skikkelig i gang i Sverige, men vi skal selge vin i hele verden etter hvert, sier Wongraven til E24.

    I løpet av de siste 12 månedene har Vinmonopolet solgt nærmere 1 million liter av Wongravens vin.

    I fjor nådde Wongraven Wines et resultat før skatt på 3,2 millioner kroner av en omsetning på 4,4 millioner. Wongraven ble tilgodesett med et utbytte på 3 millioner.