<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Julehandelen bekymrer

Flere enn én av tre bruker mer på julen enn de har råd til, ifølge Lindorff. 

    Publisert 4. des. 2019 kl. 09.21
    Oppdatert 4. des. 2019 klokken 12.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 208 ord
    PYNT: Øvre Slottsgate i Oslo dekorert til julehandel.  Foto: NTB scanpix

    – Det bekymrer oss at stadig flere bruker mer på julefeiringen enn de har råd til. Vi ser konsekvensen av dette etter nyttår med en markant økning i antall inkassosaker, sier Siv Hjellegjerde Martinsen, administrerende direktør i Lindorff, i en pressemelding.

    Lindorff opplyser om at èn av tre bruker mer penger på julefeiring enn de faktisk har råd til, mens én av fire bekymrer seg for om de har penger til å handle julegaver. 

    Vanskelig start på året

    I første kvartal i år mottok Lindorff 12 prosent flere inkassosaker enn i kvartalet i forveien. Det skal skyldes at mange kreditorer utsetter å sende inkasso til etter juletiden er over. 

    Men Lindorff mener den største årsaken er at mange har svidd av penger over evne for å feire jul. 28 prosent svarer i en undersøkelse at de mener januar er den mest utfordrende måneden økonomisk. 

    – Dette er et problem man kan ta kontroll over ved å lage en oversikt over hvor mye man har råd til å bruke på mat, gaver og pynt i forbindelse med julen, sier Siv Hjellegjerde Martinsen.