<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Apple knuser konkurrentene

Salget av smarttelefoner domineres fullstendig av Apple, som tar de fem øverste plassene på salgsoversikten til Telia.

    Publisert 5. des. 2019 kl. 13.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 246 ord
    ALENE I TOPPEN: Apple med sine iPhone-modeller tok de fem øverste plassene på Telias topp ti-liste for smarttelefonsalget i november. Foto: NTB Scanpix

    Apple dominerer stadig salget av smarttelefoner her til lands, viser salgstall fra Telia Norge for november.

    Apple iPhone 11 har klatret fra tredje- til førsteplass fra oktober til november.

    iPhone 11 Pro Max, som har en startpris i Norge på 12.990 kroner, var den mest solgte telefonen i oktober, men falt i november til en annenplass. Apple iPhone 11 Pro har rykket ned fra annenplass til tredjeplass.

    iPhone 8 har gått fra en femte- til en fjerdeplass, mens iPhone XR gikk motsatt vei.

    Først på sjetteplass melder Samsung seg, med modellen Galaxy S10+ – akkurat som i oktober. Og Galaxy S10 holder på sin syvendeplass hos Telia, mens Huawei rykker opp fra niende- til åttendeplass med sin P30 Pro. Samsung Galaxy Note 10+ og Galaxy A20e endte på niende- og tiendeplass.

    Nesten halvparten på én uke

    Ifølge Telia, som baserer sin topp ti-liste på salget i fysiske butikker, via sine nettsider og via kundesenteret, kom 40 prosent av det totale telefonsalget i november inn i løpet av månedens siste uke.

    Dette var uken da salgskampanjene Black Week og Black Friday herjet.

    «Vi ser at telefonsalget i november i år er 15 prosent høyere enn novembersalget i fjor, og mye av dette kan nok tilskrives at en større og større del av julesalget fanges opp i denne perioden», heter det i en kommentar fra Håkon Lofthus, leder for Telia privat.