<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

REC-exit for Ulltveit-Moe – fikk «all or nothing»-bud fra Røkke

Fikk nesten 85 millioner kroner for aksjene.

    Publisert 10. des. 2019 kl. 08.22
    Oppdatert 10. des. 2019 klokken 09.09
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 204 ord
    KASTET KORTENE: Jens Ulltveit Moe er ute av REC Silicon. Her fra NHOs årskonferanse 2017. Foto: Iván Kverme

    I går ble det kjent at styreleder Jens Ulltveit-Moe ønsker å selge alle sine 64 millioner aksjer i REC Silicon.

    Tirsdag morgen går det frem av en børsmelding at bookbuilding-prosessen ble avsluttet 19:30 mandag kveld, og dekket innenfor kursintervallet på 1,00-1,30 kroner.

    Hele meldingen her.

    – «All or nothing»-bud

    Etter dette fikk derimot tilretteleggerne en «all or nothing»-ordre på hele selgers aksjepost til en høyere kurs. Umoe gikk med på tilbudet, og salget ble gjennomført på kurs 1,325 kroner.

    Ulltveit-Moe fikk dermed 84,8 millioner kroner for sine aksjer, som utgjorde nesten 23 prosent av de utestående aksjene.

    Pengene skal gå til å styrke balansen og fokusere Ulltveit-Moes fornybare investeringer mot en 100 prosent eid biodrivstoffvirksomhet i Brasil, en satsing som – i likhet med REC Silicon – har påført investoren enorme tap.

    Her diskuteres REC, Røkke og Ulltveit-Moe på forumet

    – Interessant mulighet

    Ifølge en separat børsmelding var det Aker Capital, eid av Kjell Inge Røkke-dominerte Aker ASA, som kom med denne ordren.

    Kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker forklarer overfor TDN Direkt kjøpet med at det dukket opp en interessant mulighet, men må komme tilbake til om det er en finansiell eller strategisk investering.

    Han karakteriserer det som naturlig at Aker Capital vil be om plass i REC-styret.