<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Sikrer seg en opsjon med stort oppsidepotensial

Et positivt opportunistisk oppkjøp, mener analytikerne i Pareto Securities.

Publisert 10. des. 2019 kl. 15.24
Oppdatert 10. des. 2019 klokken 15.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord
STORT OPPSIDEPOTENSIAL: I REC sikrer Aker og Kjell Inge Røkke seg en opsjon med stort oppsidepotensial, dersom det kinesiske markedet igjen åpner seg for import av polysilisium produsert i USA og en potensiell plattform til å forfølge andre strategiske initiativer innen solcelleindustrien, mener analytikerne i Pareto Securities. Foto: Ivan Kverme

Tirsdag morgen gikk det frem Aker Capital har kjøpt 64,2 millioner aksjer i Rec Silicon til kurs 1,325 kroner pr. aksje.

Pareto Securities ser dette ifølge TDN Direkt som et positivt opportunistisk oppkjøp, som kan utvikle seg til en mer strategisk investering lengre fremme.

«I REC sikrer Aker seg en opsjon med stort oppsidepotensial, dersom det kinesiske markedet igjen åpner seg for import av polysilisium produsert i USA og en potensiell plattform til å forfølge andre strategiske initiativer innen solcelleindustrien», heter det.

Rec Silicon var opp så mye som 30 prosent fra start i dagens handel, men aksjen har i etterkant falt tilbake til en oppgang på om lag 8,1 prosent til 2,30 kroner på Oslo Børs.