<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skriver ned verdier for over 10 milliarder dollar

Oljeselskap nedskriver verdien på sine eiendeler grunnet lave priser og en for stor tilbudsside. 

Publisert 11. des. 2019 kl. 08.41
Oppdatert 11. des. 2019 klokken 11.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 169 ord
LAVERE FORVENTNINGER: Selskapet vil nedskrive verdien på skiferoljefeltet Appalachia samt Big Foot-feltet i den amerikanske delen av Mexicogulfen. Foto: Foto: CHEVRON/STATOIL

Chevron skriver ned verdier på eiendeler med over 10 milliarder dollar i 4. kvartal 2019. Det er en av de største nedskrivningene i bransjen på flere år. 

Selskapet vil skrive ned verdien på flere felt, deriblant skiferoljefeltet Appalachia samt Big Foot-feltet i den amerikanske delen av Mexicogulfen.

Over halvparten av nedskrivningene er relatert til Appalachia, ifølge Chevron.

Det nest største oljeselskapet i USA tar også forventningene til fremtidige råvarepriser, og har derfor redusert produksjonen på Big Foot-feltet i den amerikanske delen av Mexicogulfen. 

Chevron vil også redusere innsatsen på LNG-prosjektet Kitimat i Canada og andre internasjonale prosjekter. Selskapet evaluerer strategiske alternativer for disse, og salg er et alternativ som vurderes, fremgår det av meldingen.

«Vi er nødt til å ta tøffe valg for å løfte porteføljen vår og investere i prosjektene som gir oss høyest avkastning i tiden fremover, som er en helt annen enn den vi har bak oss», skriver administrerende direktør Mike Wirth i Chevron.