<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus spår laksepris-rally frem mot jul

Publisert 12. des. 2019 kl. 11.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord
10 KRONER PÅ EN UKE: Hvis Pareto Securities får rett i sine estimater, vil lakseprisen gjøre et hopp på nærmere 10 kroner pr. kilo på bare to uker. På bildet: SalMars slakteri på Frøya. Foto: NTB Scanpix

Det er førjulstid, noe som også betyr at lakseprisen er inne i en sesongmessig sterk periode.

I forrige uke ble lakseprisen rapportert til 61,5 kroner pr. kilo (FCA Oslo).

Denne uken venter Pareto Securities en laksepris på 66 kroner pr. kilo, før meglerhuset estimerer en ytterligere oppgang på fem kroner til 71 kroner pr. kilo i neste uke.

Om meglerhuset får rett i sine spådommer, noe om ofte er tilfellet, vil lakseprisen gjøre et byks på nærmere 10 kroner pr. kilo på bare to uker. En pris på 71 kroner vil være om lag 30 prosent høyere sammenlignet samme uke i fjor.

Den siste uken har også forward-prisene for neste år og 2021 steget med henholdsvis 0,4 og 0,2 kroner pr. kilo til 61,5 og 59,0 kroner per kilo.

Ørret-prisen var 58,1 kroner pr. kilo i forrige uke, opp 1,2 kroner pr. kilo fra uken før, ifølge Pareto.

Prisen for én kilo torsk steg med 0,8 kroner pr. kilo til 40,0 kroner i forrige uke.

Pareto Securities ser størst oppside i Lerøy og Austevoll av selskapene på Oslo Børs. Meglerhuset opererer med en kjøpsanbefaling på begge aksjene og et kursmål på 75 og 90 kroner for henholdsvis Lerøy og Austevoll.

Sjømatindeksen på Oslo Børs er opp 0,11 prosent torsdag.