<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gladmelding i biotek – kjendistung aksje til værs

Gjelsten og Hagen er storeiere.

Publisert 13. des. 2019
Oppdatert 13. des. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
GLADMELDING: Fra Ultimovacs, der Bjørn Rune Gjelsten er største eier. Foto: NTB scanpix

Ultimovacs opplyser at den universelle kreftvaksinen UV1 vil bli testet i en stor, randomisert kombinasjonsstudie i mesoteliom initiert av Rikshospitalet, går det frem av en børsmelding.

Oslo Universitetssykehus er sponsor av studien, og Bristol-Myers Squibb og Ultimovacs har inngått avtaler med sykehuset for å støtte forberedelsene og utførelsen av studien.

Totalt 118 pasienter skal være med i studien. Den ene halvparten vil bli behandlet med kombinasjonen av UV1, nivolumab og ipilimumab, mens den andre vil bare motta nivolumab og ipilimumab.

Studien planlegges gjennomført på seks sykehus i fem land (Norge, Sverige, Danmark, Finland og Australia), og inkludering av pasienter ventes i løpet av første kvartal 2020.

Kjendistungt

Bjørn Rune Gjelstens Gjelsten Holding eier drøyt 20 prosent av selskapet, mens Hagen-familiens investeringsselskap Canica har åtte prosent. 

Andre store aksjonærer er universitets- og sykehusselskapet Inven2, Anders Wilhelmsen-familiens Watrium, samt Sundt-familien.