<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardemisjon hos Ivar Tollefsen – slipper storfisk til på eiersiden

Toppsjefen holder døren åpen for mer action på tampen av året.

    Publisert 18. des. 2019 kl. 14.51
    Oppdatert 19. des. 2019 klokken 08.14
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 254 ord
    SLIPPER INN FORSIKRINGSGIGANT: Folksam går inn på eiersiden hos Heimstaden og Ivar Tollefsen. Foto: Linn Cathrin Bye/Kolonihaven

    Folksam og KPA Pension går inn på eiersiden i Heimstaden Bostad ved å tegne seg for rundt fire milliarder svenske kroner i en såkalt «cash rights issue» som finner sted 7. januar 2020, går det frem av en børsmelding.

    Resten av emisjonen på 7,2 milliarder svenske kroner tar Heimstaden Investment AB seg av.

    Tar syv prosent

    Den nye aksjonæravtalen som ble inngått for Heimstaden Bostad i oktober åpnet for å få inn nye institusjonelle investorer til å delta i selskapets europeiske ekspansjon.

    I denne prosessen var Folksam tidlig inne, og disse har besluttet å investere parallelt med de andre institusjonelle investorene Alecta, samt pensjonsfondene i Ericsson og Sandvik.

    Folksam-konsernet vil etter emisjonen eie syv prosent av kapitalen i Heimstaden Bostad, og blir dermed den nest største institusjonelle investoren i selskapet.

    Kommer mer i år?

    Som en konsekvens av investeringen vil styret fra 7. januar 2020 utvides med to medlemmer. Birgitta Stenmark, sjef for alternative investeringer i Folksam-konsernet, og Karmen Mandic, kommunikasjons- og markedssjef i Heimstaden Investment.

    – Dette markerer en flott avslutning på et flott år, selv om det fortsatt kan komme mer før vi lukker bøkene..., sier en «ekstremt fornøyd» Heimstaden Bosta-sjef Patrick Hall.

    Etter emisjonen og eiendomskjøpene fra Alecta og Heimstaden i Sverige, Danmark, Norden og Tyskland som ble offentliggjort 25. oktober vil selskapet og tilgjengelig likviditet – inklusive kommitterte kredittfasiliteter – på 25 milliarder svenske kroner.

    Da Kapital slapp sin liste over Norges 400 rikeste tidligere i år, kom Ivar Tollefsen på 12. plass, med en estimert formue på 23 milliarder kroner.