<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trøbbel for Norsk Hydros bauksittgruve Paragominas

En veltet høyspentmast har midlertidig stanset produksjonen ved Norsk Hydros bauksittgruve, Paragominas, i Brasil.

    Publisert 20. des. 2019 kl. 06.37
    Oppdatert 20. des. 2019 klokken 06.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 123 ord
    ALUNORTE: Som følge av trøbbel for Paragominas, er produksjonen ved Hydros aluminiumraffineri Alunorte midlertidig redusert til mellom 50 og 70 prosent av kapasiteten. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes/File Photo

    Produksjonen ved Norsk Hydros bauksittgruve Paragominas er midlertidig stanset, opplyses det i en børsmelding.

    Årsaken er en høyspentmast som veltet 18. desember og førte til strømbrudd.

    Som følge av hendelsen er produksjonen ved Hydros aluminiumraffineri Alunorte midlertidig redusert til mellom 50 og 70 prosent av kapasiteten for å forlenge levetiden til bauksittlagrene.

    «Den 244 kilometer lange bauksittrørledningen mellom Paragominas og Alunorte er etter strømbruddet tømt ved hjelp av reservekraft. Det er ingen personskader eller skader på produksjonsutstyr relatert til strømbruddet», heter det i meldingen.

    Det er ifølge selskapet iverksatt nødvendige tiltak for å håndtere situasjonen, og det er forventet at ordinær strømforsyning til Paragominas er gjenopprettet innen 5-10 dager. 

    «Den finansielle effekten fra strømstansen er ventet å være begrenset, og vi forventer ingen påvirkning på kunder», skriver Hydro i meldingen.