<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Deltar ikke på åpningen av Johan Sverdrup

Kong Harald deltar ikke ved åpningen av Johan Sverdrup-feltet, opplyser Kongehuset.

    Publisert 6. jan. 2020 kl. 14.29
    Oppdatert 6. jan. 2020 klokken 14.36
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 140 ord
    Kong Harald besøkte her Troll A feltet utenfor Bergen i forbindelse med olje og gassindustriens 50 årsmarkering i 2016. Kongen fikk en omvisning på plattformen av konsernsjef Eldar Sætre (tv) i Equinor, som er operatør for Troll A. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

    – På grunn av påkjenningene den siste tiden, vil Hans Majestet Kongen ikke delta ved åpningen av Johan Sverdrup-feltet som planlagt, skriver Kongehuset i en kort melding på sine egne nettsider mandag ettermiddag.

    Kong Harald skulle egentlig ha deltatt i åpningen av det nye oljefeltet tirsdag sammen med statsminister Erna Solberg (H) og olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp).

    Nå blir altså ikke kongens deltakelse noe av.

    Kongens tidligere svigersønn Ari Behn tok sitt eget liv i romjulen. Før jul var også kongen sykmeldt med en virusinfeksjon, som gjorde at han ikke kunne delta i statsråd 20. desember.

    Equinor fikk søndag kritikk av MDGs Une Bastholm for å involvere kongen til åpningen av det nye feltet.

    – Equinor og regjeringen burde latt være å sette kongen i en situasjon der han må kaste glans over et oljeprosjekt som vil bidra massivt til klimakrisen, sier hun.