<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker: – Frem til det skjer, tror jeg prisene kommer til å falle

Oljeprisen faller tilbake tirsdag morgen.

    Publisert 7. jan. 2020 kl. 07.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 225 ord
    Foto: Ivan Kverme

    Brent-oljen er tirsdag morgen ned 0,54 prosent til 68,18 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,38 prosent til 62,46 dollar fatet.

    Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 69,25 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

    Flere aktører peker ifølge TDN Direkt nå på at det ikke er umiddelbare trusler knyttet til tilbudet av olje i markedet tross økte spenninger mellom USA og Iran.

    – Alt handler om scenarioer som vil kunne påvirke oljeproduksjon eller ikke, så markedet ser ut til å ha rekalibrert de siste 24 til 36 timene på sannsynlighetene for dette, sier sjef for råvareanalyse i National Australia Bank, Lachlan Shaw, ifølge nyhetsbyrået.

    Flere tror ikke på høyere oljepriser med det første.

    – Oljemarkedet vil ikke få se høyere priser før vi får se en endelig tilbudsforstyrrelse. Frem til det skjer, tror jeg prisene kommer til å falle tilbake fra den seneste oppgangen, sier senioranalytiker i OANDA, Edward Moya.

    En del analytikere har ifølge TDN Direkt også senket forventningene til en utbredt konflikt.

    «Iran vil sannsynligvis begrense fokuset til amerikanske militære mål. Det betyr ikke at de ikke vil fortsette med en viss trakassering av kommersiell shipping og regional energiinfrastruktur, men disse handlingene vil ikke være alvorlige», skriver Eurasia Group i et notat, ifølge nyhetsbyrået.

    Flere oljeselskaper har ifølge TDN Direkt trukket sine ansatte ut av Irak. Chevron sendte blant annet hjem sine ansatte fra den nordlige delen av Irak av sikkerhetsårsaker.