<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny Boeing-sjef vil gjenopprette tilliten

Boeings nye toppsjef David Calhoun ber de ansatte jobbe for å gjenopprette tilliten til den amerikanske flyprodusenten.

    Publisert 13. jan. 2020 kl. 17.46
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 187 ord
    STORHET: – Jeg ser storhet i dette selskapet, men jeg ser også muligheter til å bli bedre. Mye bedre, skrev Calhoun i en epost til de ansatte da han begynte i stillingen mandag. Foto: Ted S. Warren/AP

    – Jeg ser storhet i dette selskapet, men jeg ser også muligheter til å bli bedre. Mye bedre, skrev Calhoun i en epost til de ansatte da han begynte i stillingen mandag.

    Han ber dem jobbe for å gjenopprette tillit og viktige relasjoner til kunder, partnere og reguleringsmyndigheter. Åpenhet framholdes også som en viktig verdi.

    Hovedfokuset for selskapet må være få 737 max-flyene tilbake i drift på en trygg måte, skriver Calhoun. Han understreker at selskapet må forholde seg til de høyeste krav til sikkerhet og kvalitet.

    737 max-fly over hele verden ble satt på bakken i mars i fjor etter to ulykker som til sammen kostet over 300 mennesker livet.

    Interne eposter som i forrige uke ble omtalt av amerikanske medier, bidro ikke til å bedre selskapets omdømme. I en av epostene skrev en Boeing-ansatt at 737 max-flyene var designet av klovner.

    Boeings tidligere toppsjef Dennis Muilenburg fikk sparken i desember. Calhoun, som har sittet i Boeing-styret siden 2009, ble først styreleder før han nå i stedet får rollen som administrerende direktør.