<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Kommer til å henge over oss som en mørk sky også i 2020

Klar tale fra britenes finansminister i et intervju med Financial Times.

    Publisert 21. jan. 2020 kl. 08.50
    Oppdatert 21. jan. 2020 klokken 08.52
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 219 ord
    MØRK BREXIT-SKY: Vil henge over oss også i 2020, spår valutaanalytiker Ingvild Borgen Gjerde i DNB Markets. Foto: Eivind Yggeseth

    Før dagens børsåpning er bakgrunnen for den svake utviklingen i europeiske markeder i går ikke helt åpenbar for DNB Markets.

    «Men påminnelsen om at Brexit-usikkerheten kommer til å henge over oss som en mørk sky også i 2020 kan ha bidratt», skriver analytiker Ingvild Borgen Gjerde i dagens morgenrapport fra meglerhuset. 

    Påminnelsen kom i form av britenes finansminister Sajid Javids uttalelser i et intervju med Financial Times. 

    «Javid sa der at britene ikke vil godta å måtte justere regelverket sitt i forhold til EU, at de ikke vil være en «ruletaker», at de vil ikke inngå i en tollunion og at de vil ikke inngå i EUs indre marked», påpeker Borgen Gjerde. 

    – Litt lite pragmatisk

    Kjernen i uttalelsen er ifølge DNB Markets ikke noe nytt.

    «Men det vitner om en litt lite pragmatisk holdning fra britenes side når de nå er på vei inn i forhandlinger med EU om nettopp disse tingene. Risikoen for en såkalt «hard Brexit» (det vil si at Storbritannia vil ha svake bånd til EU etter skilsmissen), noe som vil bety markert nedgang i handelen og den økonomiske samhandlingen for øvrig, lever dermed videre i beste velgående», konkluderer Borgen Gjerde. 

    Pundet svekket seg med 0,3 prosent i går, men har kommet noe opp igjen i morgentimene i dag, og handler igjen over 1,30 mot dollar.