<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nel vil hente nesten en milliard kroner i rettet emisjon

Børsrakett ser etter mer penger.

    Publisert 21. jan. 2020 kl. 16.38
    Oppdatert 21. jan. 2020 klokken 17.21
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 308 ord
    VURDERER: Jon André Løkke, adm.dir i Nel, vurderer å hente penger i emisjon. Foto: Ivan Kverme

    Nel vurderer en rettet emisjon på 89 millioner aksjer, melder selskapet i rett etter at børsens stengte tirsdag. Aksjeandelen tilsvarer drøyt 935 millioner kroner i en emisjon. 

    89 millioner aksjer tilsvarer 7,3 prosent av den utestående kapitalen i Nel, et selskap, som tilbyr løsninger for å produsere, lagre og distribuere hydrogen fra fornybar energi.

    All-time high

    Nel avsluttet tirsdag i all-time high på Oslo Børs. Aksjen gikk opp 0,58 prosent til 10,49 kroner. Hittil i år har aksjen styrket seg 21,27 prosent, mens det seneste året er aksjen opp 97,41 prosent. 

    Pengene fra emisjonen vil brukes til å opprettholde og styrke markedsposisjonen gjennom å investere i teknologi og organisering for å dra nytte av mulighetene i markedet, varsler Nel. 

    Hydrogenselskapet vil også bruke pengene til å utvikle organisasjonen innen prosjektering og produksjon, og styrke balansen og den økonomiske situasjonen for å møte motpartskrav på store prosjekter. Det skal hjelpe med å påta flere prosjekter fremover, samt å lykkes med prosjektene.

    Nel skriver at konkurrenten vokser og får inn mer penger, og at selskapet ønsker å ta opp kampen ved å øke aktiviteten raskere enn tidligere anslått. 

    Populær aksje

    Bokbyggeprosessen startet umiddelbart, og stenges klokken 08.00 onsdag. Meglere er Arctic Securities, Carnegie og SpareBank 1 Markets.

    Nel-aksjen har vært populær hos nettmegleren Nordnet den siste tiden.

    – Nel har lenge vært en favoritt blant våre kunder. Til tross for at aksjen i skrivende stund er i ny all-time high, er selskapet nettosolgt med 100 millioner i løpet av januar måned. Tross et nettosalg på 100 millioner kroner så langt i januar, har aksjen blitt omsatt for over 350 millioner kroner hittil i januar. Det er et voldsomt sterkt tall og jeg har i alle fall ikke sett et selskap som har skapt så mye engasjement blant våre kunder i min tid, sa Mads Johannesen, investeringsøkonom i Nordnet, til Finansavisen fredag.