<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Et ekstremt uvanlig Tesla-rally

Frykter kannibalisering.

    Publisert 22. jan. 2020 kl. 11.04
    Oppdatert 22. jan. 2020 klokken 11.08
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 227 ord
    SKEPTISK ANALYTIKER: Bernstein-analytiker Toni Sacconaghi mener at disse dagers Tesla-rally er ekstremt uvanlig. Foto: AFP/NTB scanpix

    Den elleville kursoppgangen i Tesla fortsatte på Wall Street tirsdag, og i etterhandelen passerte selskapet en markedsverdi på 100 milliarder dollar.

    Bare i løpet av de tre siste månedene har aksjen mer enn doblet seg.

    «I andre sektorer er det ikke uhørt, men innen bil og industri er en så kraftig oppgang ekstremt uvanlig», skrev Bernstein-analytiker Toni Sacconaghi ifølge CNBC i et notat tirsdag.

    – Risiko mot nedsiden

    Sacconaghi, som beholder sin nøytral-anbefaling på Tesla, har sett tilbake 40 år på tilfeller der lignende kursbevegelser har inntruffet.

    Han drar frem tre eksempler før Tesla-rallyet vi ser i disse dager: Ford og Daimler i kjølvannet av finanskrisen, samt Fiat Chrysler i 2017.

    «Ettervirkningene av disse periodene med dramatisk oppgang er blandet. På marginen tror vi fortsatt at kortsiktig risk/reward i Tesla er tiltet mot nedsiden», fortsetter analytikeren.

    Øyner kannibalisering

    Sacconaghi noterer seg ifølge nettstedet at forventningene til Tesla ser ut til å stige betydelig.

    «Men vi har fortsatt en forsiktig holdning til oppgraderingen av gigafabrikken i Shanghai, og tror den vil tynge marginene i fjerde og første kvartal. Sesongmessig svakhet vil påvirke etterspørselen i første kvartal etter bortfall av subsidier i USA og Nederland, og i tillegg ser vi et potensial for kannibalisering av Model 3 etterhvert som Model Y bygger seg opp», skriver Bernstein-analytikeren ifølge CNBC.