<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Prishopp på 33,5 % på OBOS-leiligheter

Når OBOS lanserer nytt salgsstrinn for toromsleiligheter i Middelthunet i februar, skrus prisene opp med 33,5 prosent, eller over 2 millioner kroner – på kun ett år. 

    Publisert 23. jan. 2020 kl. 21.13
    Oppdatert 25. jan. 2020 klokken 12.12
    Lesetid: 4 minutter
    Artikkellengde er 811 ord
    HÅPER PÅ HALLELUJA-REPRISE: Middelthunet lanserer ny salgsstart for toromsleiligheter med sørøstvendt beliggenhet på høyre side av Bygg B, som ligger til høyre i bildet.  ILLUSTRASJON: Oxivisuals

    OBOS skal i februar igjen i gang med et nytt salgstrinn av 46 toromsleiligheter i Bygg B i Middelthunet ved Frogner Stadion. I invitasjonen står det «OBOS-medlemmer har forkjøpsrett på salgsmøtet, men møtet er åpent for alle». Det kan komme godt med.

    Med priser på toromsleiligheter i Middelthunet som har steget med rundt 33,5 prosent på ett år, og nå koster helt opp til ni millioner kroner for en mindre sørøstvendt toroms på 47,5 kvadratmeter, nærmer prisene seg 200.000 kroner pr. kvadratmeter. 

    Arne Baumann, boligutviklingsdirektør i OBOS, tror det likevel blir ny halleluja-stemning blant OBOS-medlemmer og andre som møter på rød løper på Colosseum kino i februar.

    – Ja, det stemmer at vi lanserer nye toromsleiligheter med priser på 9 og 10 millioner kroner. Det er så mange kvaliteter med prosjektet at det forsvarer prishoppet fra i fjor, sier Baumann. 

    MYE MER FOR PENGENE: Arne Baumann, boligutviklingsdirektør i OBOS forvarer prishoppet og mener du får noe helt unikt i Middelthunet. Foto: Iván Kverme

    Baumann er også styreleder i M17 Utvikling, prosjekteier for Middelthunet og eid 50/50 av OBOS og Veidekke Eiendom.

    – Nå har vi hatt Middelthunet i markedet i ett år, og hatt mange salgsmøter og solgt godt over 50 prosent av hele prosjektet. Vi sitter med egne erfaringer og fastsetter prisene vi mener er riktige for Middelthunet, legger Baumann til.

    189.500 kr. kvm. 

    Oversikten over toromsleiligheter i det nye salgstrinnet i Bygg B i Middelthunet viser at en mindre toroms i åttende etasje med primærrom på 47,5 kvadratmeter nå blir lagt ut for 9 millioner kroner. 

    Det gir en kvadratmeterpris på svimlende 189.500 kroner – uten garasjeplass og i standard utforming uten tilvalg. 

    Med garasjeplass eller mindre tilvalg bikker prislappen 200.000 kroner pr. kvadratmeter.

    Til den kvadratmeterprisen skulle man tro det var en toppleilighet med gigantisk takterrasse med kveldssol og utsikt over Oslos tak. Men neida, leiligheten er sørøstvendt. Bygget har dessuten elleve etasjer, og leilighetene i det nye salgstrinnet er derfor langt i fra toppleilighetene. Riktignok får man med en terrasse på 17 kvadratmeter.

    KOSTBART: OBOS forlanger 9 millioner kroner, eller 189.500 kroner pr. kvadratmeter, for en mindre sørøstvendt toroms på 47,5 kvadratmeter i åttende etasje i Middelthunet. Det er hverken front- eller toppleiligheten i bygget. ILLUSTRASJON: OBOS/VEIDEKKE

    Toroms til 10 millioner

    Den dyreste toromsleiligheten som lanseres i februar koster hele 10 millioner kroner. Det er en middels stor toroms på 57,5 kvadratmeter med en romløsning uten mulighet for å bygge den om til en treromsleilighet. Det høres automatisk ut som en frontleilighet med stor takterrasse og kveldssol. Men det er det ikke. Denne har også sørøstvendt terrasse. Det tilkommer skarve 7 kvadratmeter større terrasse, men kveldssolen må du gå til felles takterrasse for å nyte. 

    Her får man Norges beste kjøleskap uten å ta med paraplyen for å handle. Det er nesten så man ikke trenger kjøleskap, for man kan bare gå ned på Jacobs og plukke sjømat og alt man har lyst på
    Arne Baumann, OBOS

    Selv om det er blitt dyre toromsleiligheter med skyhøye kvadratmeterpriser, mener Baumann at kjøperne får mye for pengene. 

    – All infrastruktur er på plass med nærhet til Frognerparken, Frognerbadet og Jacobs matbutikk. Her får man Norges beste kjøleskap uten å ta med paraplyen for å handle. Det er nesten så man ikke trenger kjøleskap, for man kan bare gå ned på Jacobs og plukke sjømat og alt man har lyst på, sier Baumann.

    Prishopp på 33,5 %

    På det første salgsmøtet for toromsleiligheter i Bygg A på Middelthunet i fjor kostet en toroms på 48 kvadratmeter i niende etasje 7,1 millioner kroner. Det tilsvarer en kvadratmeterpris på 147.916 kroner. Den er fortsatt til salgs.

    To etasjer ned, i syvende etasje i samme bygg, er en toroms leilighet på 48 kvadratmeter til 6,6 millioner heller ikke blitt solgt siden den ble lansert med rød løper i Colosseum kino i februar i fjor. Prislappen for denne tilsvarer en kvadratmeterpris på 137.500 kroner.

    Et snitt av prisene på de to leilighetene i syvende og niende etasje indikerer en snittpris på 142.000 kroner pr. kvadratmeter i åttende etasje i Bygg A, med sørøstvendt terrasse med utsikt mot indre felles gårdsrom.

    Sammenlignet med den minste toromsleiligheten i 8. etasje i Bygg B, som kommer for salg for 9 millioner kroner, har kvadratmeterprisen økt med 33,5 prosent.

    Finansavisen 26. januar i fjor. Foto: FAKSIMILE FINANSAVISEN

    Trenger ny halleluja

    På salgsstarten for Middelthunet møtte 680 påmeldte da store leiligheter ble lagt ut i første salgstrinn. Samtlige av de solgte leilighetene gikk til OBOS-medlemmer, hvor den første kjøperen hadde høyest prioritet med 73 års medlemskap. På salgsmøtet ble 42 av 46 leiligheter solgt på knappe 90 minutter for til sammen nær 500 millioner kroner.

    Like spektakulært salg har det ikke vært på Middelthunet siden. Prosjektets hjemmeside viser at flere forholdsvis like toromsleiligheter fra i fjor ikke er solgt før nytt trinn lanseres med tilnærmet like leiligheter.