<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tar opp nye 2,25 mill. i lån

5th Planet Games har gjort trekk av en tredje transje av fire obligatoriske og totalt 12 mulige.

    Publisert 29. jan. 2020 kl. 14.38
    Oppdatert 29. jan. 2020 klokken 15.34
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 218 ord
    LÅNER: 5th Planet Games, her ved adm. direktør Henrik Nielsen. Foto: 5th Planet Games

    5th Planet Games har trukket den tredje transjen i finansieringsavtalen med Formue Nord Fokus, som ble endelig inngått i mai i fjor. Det fremgår av en børsmelding fra det danske, Oslo Axess-noterte spillutviklingsselskapet.

    Transjen er på 2,25 millioner norske kroner, og er strukturert som et konvertibelt obligasjonslån der Formue Nord gis rett til å tegne seg for aksjer i 5th Planet Games med 10 prosents rabatt til selskapets børsverdi ved konverteringen.

    Kort tid etter transjemeldingen meldte 5th Planet Games at Formue Nord har konvertert et lånebeløp på 300.000 kroner til cirka 1,03 millioner aksjer i selskapet, til en rabattert konverteringskurs på 0,29 kroner.

    Før og etter Formue Nords konvertering utgjorde spillselskapets opptrukne lånebeløp henholdsvis 8,2 og 7,9 millioner kroner.

    Én obligatorisk transje igjen

    Avtalen med Formue Nord innebærer finansiering på opptil 42 millioner kroner totalt, midler som 5th Planet Games skal kunne hente gjennom 12 like store transjer over en periode på 48 måneder.

    Fire av disse transjene er obligatoriske, som betyr at det er én obligatorisk transje igjen for spillselskapet.

    Hver av disse transjene skal struktureres som konvertibelt, rentefritt obligasjonslån.

    Onsdag ettermiddag er 5th Planet Games-aksjen opp 5,0 prosent, om enn på begrenset omsetning. Den er dermed opp 19 prosent siden årsskiftet, men ned hele 69 prosent det seneste året.