<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solvik-Olsen tar styrelederverv – blir han en døråpner?

Legger ikke skjul på vekstplaner.

    Publisert 7. feb. 2020 kl. 12.59
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 189 ord
    TAR TOPPVERV: Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen blir ny styreleder i Steer AS. Foto: NTB scanpix

    Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen blir ny styreleder i Steer AS, Gjermundshaug Gruppens selskap som satser stort på fjernstyringsteknologi, går det frem av en pressemelding.

    – Transportsektoren og anleggsbransjen er i seg selv spennende sektorer å følge med på, og noe jeg involverte meg sterkt i som statsråd. Det Steer holder på med rundt teknologi, for å kunne drive mer effektivt og samtidig oppnå en gevinst knyttet til helse, miljø og sikkerhet, er noe som appellerer veldig til mitt hjerte, forklarer den USA-baserte Frp-politikeren.

    Gjermundshaug startet med fjernstyrte anleggsmaskiner i forbindelse med ryddingen av skytefeltet på Hjerkinn for ti år siden. Etter lanseringen av en skybasert løsning for fjernstyring av maskiner, har interessen virkelig skutt fart. Ikke bare i Norge, men også internasjonalt.

    Gjermundshaug Gruppen etablerte i 2018 selskapet Steer AS sammen med IT-selskapet Degree Consulting Group.

    Den nye styrelederen legger ikke skjul på vekstplanene, både hjemme og ute.

    – Ikke minst er markedet inn mot gruvedrift og anleggsbransjen i USA interessant. Og ettersom jeg skal være i USA frem til sommeren, kan jeg gjennom mitt nettverk og mange kontakter der forhåpentligvis bidra til å åpne noen dører til det markedet, sier Solvik-Olsen i meldingen.