<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeselskap satser på det spanske solmarkedet

Oljeselskapet har inngått avtaler med Powertis og Solarbay Renewable Energy. 

    Publisert 11. feb. 2020 kl. 11.08
    Oppdatert 11. feb. 2020 klokken 11.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 155 ord
    SATSER PÅ SOL: Total Solar International og Powertis har etablert et joint venture for å utvikle solenergiparker i Spania. Foto: Mike Hutchings

    Total har gjennom datterselskapet Total Solar International etablert sin tilstedeværelse i det spanske solmarkedet, opplyses det i en melding tirsdag.

    Ifølge Total har det blitt inngått to avtaler med Powertis og Solarbay Renewable Energy

    Total Solar International og Powertis, en utvikler av solenergiparker i Europa og Sør-Amerika, har kommet til enighet om å etablere et joint venture (65/35 prosent) for å utvikle solenergiparker i Spania. 

    «Powertis bidrar med en prosjektpipeline på 800 MW i tidlig fase, og joint venture-selskapet vil også utvikle nye prosjekter», heter det i meldingen.

    Total Solar International har kjøpt 100 prosent av en portefølje av solenergiprosjekter som blir utviklet av det spanske selskapet Solarbay, skriver Total. Prosjektene, som ligger i regionene Andalusia, Aragon og Castile-La Mancha, representerer en samlet kapasitet på opptil 1,2 GW.

    Det første prosjektet ventes å begynne driften innen utgangen av 2020, og ambisjonen er at alle prosjekter i begge porteføljene skal være i drift i 2023.