<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sikret 150 millioner – 35-åring tas ut av tjeneste

Seabird Exploration er ute med mer informasjon rundt strategioppdateringen fra tidlig november.

    Publisert 17. feb. 2020 kl. 21.58
    Oppdatert 17. feb. 2020 klokken 22.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 181 ord
    UT AV TJENESTE: «Osprey Explorer» fra 1985. Foto: Seabird

    SeaBird Exploration har inngått en treårig fasilitet med SpareBank 1 SMN om 16 millioner dollar i sikret kreditt, opplyser seismikkselskapet i en melding mandag kveld.

    Det tilsvarer omtrent 150 millioner kroner.

    Lånet skal hovedsakelig benyttes til å nedbetale det utestående obligasjonslånet SBX04 med utløp i juni. Samtidig skal resterende kapital benyttes til å klargjøre fartøyet «Fulmar Explorer» for seismikkoppdrag. Markedsføringen av fartøyet begynner øyeblikkelig.

    Videre har selskapet signert en toårs avtale pluss to ettårs opsjoner «pay as you work»-avtale med Uksnøy & Co for fartøyet «Geo Barents» som er bygd i 2007. Fartøyet skal utstyres slik at det kan utføre 2D- og 3D-undersøkelser, og forventes tilgjengelig før utgangen av mars.

    Selskapet har også besluttet at «Osprey Explorer» fra 1985 skal ut av tjeneste. Fartøyets utstyr vil bli tatt i bruk på «Geo Barents». En endelig beslutning om «Harrier Explorer» kommer til å bli tatt i god tid før skipet skal til klassing.

    Etter tiltakene vil SeaBird ha en oppgradert flåte på seks fartøyer, som ifølge selskapet utgjør en moderne og konkurransedyktig flåte.