<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

JPMorgan planlegger digital forbrukerbank

Om ikke lenge kan briter bli kunder i en ny nettbank under varemerket Chase.

    Publisert 23. feb. 2020 kl. 09.15
    Oppdatert 23. feb. 2020 klokken 09.16
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 196 ord
    PÅ VEI TIL LONDON: JPMorgan Chase er allerede i Storbritannia med forretningsbank, men nå kaster den amerikanske storbanken seg også inn i det britiske personmarkedet. Foto: NTB SCANPIX

    Det er den amerikanske finanskjempen JPMorgan som står bak planene, og det antas at mer informasjon om det nye banktilbudet vil bli presentert under en investordag i neste uke, melder britiske Sky News.

    Nyhetskanalen viser til kilder i City, som har vært med i diskusjoner med JPMorgan og regulatoriske myndigheter om den nye digitalbanken.

    50 millioner kunder

    JPMorgan er nok mest kjent som forretningsbank, men i USA er de også store innenfor personmarkedet. Nå er planen å ekspandere denne virksomheten.

    Den nye digitalbanken vil tilby utlån, lønnskontoer og spareprodukter.

    Ifølge banken har de i dag 50 millioner digitalkundeforhold i USA, og banken skryter i sin markedsføring av at nye privatpersoner kan etablere et kundeforhold via nettet på bare fem minutter, melder Sky News.

    Tøffere konkurranse

    Kampen om privatkunder i Storbritannia er hard. I 2018 entret Goldman Sachs markedet, noe som skjerpet konkurransen om kundene. 

    Sky News antyder at den vil bli enda tøffere nå, om JPMorgan også etablerer seg i Storbritannia.

    Det er uklart om den nye banken vil bygge opp et nettverk av filialer, eller om de vil være en ren nettbank.

    En talsperson for JPMorgan ønsket ikke å snakke med Sky News, da nyhetskanalen ba om en kommentar til lanseringen av en ny forbrukerbank.