<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fiskeriministeren går av

Fiskeri- og sjømatsminister Geir Inge Sivertsen (H) ba fredag om å gå av, opplyser departementet i en pressemelding.

    Publisert 28. feb. 2020 kl. 17.26
    Oppdatert 28. feb. 2020 klokken 18.13
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 288 ord
    GÅR AV: Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H). Foto: NTB Scanpix

    – Sakene om styreverv og etterlønn har tatt all fokus bort fra den jobben jeg som fiskeri- og sjømatminister ønsker å gjøre for å utvikle Norges viktigste næring, skriver Sivertsen.

    – Næringen fortjener en minister som kan ha fullt fokus på de oppgaver som må gjøres for å få dette til. Sakene har også blitt en belastning for regjeringen og for mitt parti Høyre, fortsetter han.

    Mistillitsforslag

    SV fremmet tidligere fredag et mistillitsforslag mot Sivertsen etter stadige avsløringer om etterlønn, dobbeltlønn og styreverv i strid med stillingsinstruksen.

    Sivertsen opplyser at han har fratrådt alle styreverv og beklaget søknaden om etterlønn, men opplever at sakene likevel tar all tid og oppmerksomhet.

    – Da blir det vanskelig å gjøre en god jobb som fiskeri- og sjømatminister. Det har veid aller tyngst når jeg har tatt min beslutning og bedt statsministeren om å fratre, skriver han.

    Geir Inge Sivertsen (54)

     
    • Utdannet bygningsingeniør.
    • Tidligere ordfører i Lenvik kommune i Troms. Etter sammenslåingen i 2020 var han varaordfører i Senja kommune i Troms og Finnmark. Har også vært forretningsmann.
    • Vararepresentant på Stortinget for Høyre i perioden 2005–2009 og fra 2017 til 2021.
    • Statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet fra 4. november i fjor. Fiskeri- og sjømatminister fra 24. januar.
    • Varslet 28. februar sin avgang etter avsløringer om at han mottok etterlønn for jobben som ordfører, samtidig med at han fikk full lønn som statssekretær.
    Kilde: NTB

    Fikk etterlønn

    Dagbladet avslørte tidligere i februar at Sivertsen fikk utbetalt 120.000 kroner i etterlønn som ordfører i Lenvik kommune samtidig som han mottok full lønn som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet.

    Det ble også kjent at Sivertsen søkte om etterlønn etter at han ble statssekretær.

    Sivertsen fikk også full godtgjørelse for fylkestingsverv i Troms og Finnmark etter at han tiltrådte som statssekretær i november, og senere fiskeriminister 24. januar, skrev VG og Aftenposten