<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

«Indikerer ikke at boligprisveksten er i ferd med å skyte ny fart»

Onsdag legger Eiendom Norge frem boligprisstatistikk for februar. Seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken øyner moderat gjennomsnittlig månedsvekst.

    Publisert 2. mars 2020 kl. 15.04
    Oppdatert 2. mars 2020 klokken 15.10
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 275 ord
    SPÅR BOLIGPRISENE: Onsdag legger Eiendom Norge frem boligprisstatistikk for februar. Seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken øyner månedsvekst rundt 0,25 prosent sesongjustert. Foto: NTB Scanpix

    Onsdag legger Eiendom Norge frem boligprisstatistikk for februar. Boligprisene steg sesongjustert i januar med 0,9 prosent, hvilket markerte en sterkere enn oppgang enn hva vi har vært vitne til i de foregående månedene.

    «Prisene viste nemlig nullvekst i desember, og før det igjen en moderat oppgang på 0,2 prosent i november. Når det er sagt, indikerer ikke tilbuds- og etterspørselsbalansen at boligprisveksten er i ferd med å skyte ny fart», skriver seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken i morgenrapporten mandag. 

    Balansen indikerer heller ifølge seniorøkonomen en moderat gjennomsnittlig månedsvekst rundt 0,25 prosent sesongjustert. 

    «Dermed blir vi ikke overrasket om den sesongjusterte prisveksten dempet seg litt igjen i februar», lyder det fra Gonsholt Hov.

    OBOS-prisene opp

    Mandag gikk det frem at prisene på brukte OBOS-boliger i Oslo steg med 1,9 prosent i februar.

    Etter store prissvingninger i desember og januar, har markedet lagt seg på en mer normal utvikling i hovedstadsområdet. I perioden 2004-2019 steg Oslo-prisene i snitt med 1,4 prosent i februar. 

    I februar i fjor var prisoppgangen 1,8 prosent.

    Prisoppgangen i februar i år betyr at kvadratmeterprisen for OBOS-boliger i hovedstadsområdet er 66.472 kroner.

    På landsbasis gikk prisene opp med 2,4 prosent fra januar til februar. Kvadratmeterprisen var på 57.994 kroner i februar. Dette er 5,8 prosent høyere enn i februar i 2019.

    En brukt OBOS-bolig i Oslo-området koster nå 5,9 prosent mer enn i februar i fjor.

    – Prisveksten i Oslo i februar tyder på et bra balansert marked og at prisene er tilbake på et mer riktig nivå etter det sterke prisfallet i desember i fjor som skyldtes spesielle forhold, kommenterer sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS.