<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår glødende telefonlinjer mellom Moskva og Riyadh for å få OPEC-deal i havn

Spenningen stiger før dagens møte.

Publisert 6. mars 2020 kl. 07.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 216 ord
DISKUTERER NYE PRODUKSJONSKUTT: Fra v.: OPECs generalsekretær Mohammed Barkindo; Saudi-Arabias energiminister, Prins Abdulaziz bin Salman; og Russlands energiminister, Alexander Novak. Foto: NTB scanpix

Coronafrykten fortsetter å legge press på oljeprisene. 

Brent-oljen faller 1,1 prosent til 49,45 dollar fatet, mens WTI-oljen trekker ned 1,1 prosent til 45,55 dollar fatet. 

Spenningen stiger foran dagens OPEC+-møte ​​i Wien. OPEC anbefalte i går kutt på 1,5 millioner fat per dag frem til utgangen av 2020, hvorav samarbeidslandene utenfor OPEC tar seg av 0,5 millioner fat.

Men det som bekymrer, er at Russland og Kasakhstan, ennå ikke skal ha gått med på disse dypere kuttene. Bekymringen er at OPEC+-samarbeidet, som har vart siden 2016, skal kollapse.

Tror Moskva blir med

Enkelte analytikere forventer ifølge CNBC at Moskva til slutt vil godkjenne avtalen.

«Hvis Moskva sier nei, kan hele unionen kollapse – og med det enhver ny bilateral handels- og investeringsavtale fremover. Det samme gjelder den strategiske innflytelsen Moskva har sikret seg ved å delta i produksjonsavtalen, skriver RBC Capital Markets i et analysenotat.

«Det vil være en mengde telefonsamtaler på høyt nivå mellom Moskva, Riyadh og Abu Dhabi for å få avtalen i land», heter det videre.

Men selv om avtalen skulle bli dratt i land, mener Goldman Sachs ifølge CNBC at den ikke vil være i stand til å forhindre et globalt overskudd av olje i markedet i andre kvartal, og dermed gradvis lavere priser de kommende ukene. 

Banken opprettholder sin april-prognose på 45 dollar for Brent-oljen.