<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kongsberg Gruppen truffet av coronavirus

To ansatte i Kongsberg Gruppen har fått påvist coronaviruset, og 50 andre ansatte er satt i karantene. – På sikt kan det komme forsinkelser i kunde- og leverandørkjeden, ifølge selskapet.

    Publisert 11. mars 2020 kl. 19.41
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 453 ord
    RAMMET: Kongsberg Gruppen og konsernsjef Geir Håøy har satt 50 ansatte i karantene etter at to medarbeidere er smittet av coronaviruset. Foto: Eivind Yggeseth

    – Vi har så langt vært heldige. Men med 11.000 ansatte i 40 land, er det naturlig at også vi før eller senere ville bli berørt av dette på en eller annen måte, sier kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i Kongsberg Gruppen.

    Det skjedde tirsdag kveld, da teknologikonsernet fikk beskjed om at to ansatte hadde testet positivt på coronaviruset. I det ene tilfelle var det en ansatt som jobber på Asker Panorma, et stort kontorbygg med flere leietagere, ifølge Lie.

    – I dette bygget har vi tre forretningsområder med rundt 300 ansatte. Vi ga umiddelbart beskjed om at alle ansatte på Asker Panorama fra og med onsdag skulle jobbe hjemmefra. De som jobber i samme etasje og avdeling har i tillegg fått 14 dagers karantene med hjemmekontor. Dette tiltaket berører cirka 40 personer.

    Liten påvirkning

    – Nå skal vi vaske ned alle kontorene grundig, få oversikt over situasjonen og deretter komme tilbake med hva som vil skje med de øvrige ansatte som jobber i de andre avdelingene, fortsetter Lie.

    SENDT HJEM: Rundt 300 Kongsberg-ansatte ble sendt hjem etter at ansatte denne uken ble smittet. Her kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i Kongsberg Gruppen. Foto: kongsberg gruppen

    Ifølge kommunikasjonsdirektøren er det først og fremst ingeniører og software-eksperter som holder til i Asker Panorama.

    – Vi har gode hjemmekontorløsninger så vår aktivitet blir ikke påvirket nevneverdig av at de jobber hjemmefra, sier Lie.

    – Vet dere hvordan denne personen ble smittet?

    – Etter hva jeg har skjønt ble han smittet via en nærstående som hadde vært i utlandet, sier Lie.

    Bekymret for forsinkelser

    Omtrent samtidig som Kongsberg gruppen fikk vite om den coronasmittede i Asker, fikk de også beskjed om at en ansatt på Kongsberg var rammet av virussykdommen. 

    – Der har vi gjort tilsvarende tiltak. Dette er imidlertid en mye mindre avdeling som gjør at bare ti personer har fått 14 dagers karantene og hjemmekontor, sier Lie.

    – Har Kongsberg Gruppen iverksatt spesielle tiltak?

    – Med utgangpunkt i det som har skjedd i Kina, hvor vi har fire fabrikker, har vi fulgt utviklingen tett den seneste måned. Vi var derfor tidlig ute med føre var-prinsipper, reiserestriksjoner også videre. Nå har vi reiseforbund til Kina og Wuhan-regionen, og tillater kun forretningskritiske reiser til Japan, Sør-Korea, Singapore og Nord-Italia, sier Lie, og legger til:

    – I tillegg har vi innført adferdsregler og andre retningslinjer for alle ansatte. Dette er høyt på agenda, og vi har daglige møter hvor vi gjør opp status.

    Lie hevder Kongsberg Gruppen så langt bare har opplevd små endringer i aktivitetsnivået.

     – Tempoet blir dratt ned om dagen, og det er for tidlig å si hvilke konsekvenser det kan føre med seg. Det er en bekymring for at det på sikt kan komme forsinkelser i kunde- og leverandørkjeden.

    – Vårt fokus er fortsatt å opprettholde normal drift, levere på våre forpliktelser og vinne nye kontrakter, sier Lie.