<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener Norwegian-aksjen kun er verdt 50 øre

Meglerhus kutter nå sitt kursmål på Norwegian med hele 98,33 prosent.

    Publisert 12. mars 2020 kl. 13.17
    Oppdatert 12. mars 2020 klokken 14.12
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 188 ord
    Foto: NTB Scanpix

    HSBC nedgraderer nå sin anbefaling på Norwegian Air Shuttle fra kjøp til reduser, melder TDN Direkt.

    Kursmålet kuttes fra 30,0 til 0,5 kroner.

    Utfordrende tider

    HSBC forventer nå ifølge TDN Direkt at Norwegian på kort sikt vil møte på utfordringer knyttet til kontantstrømmen, samt at leverandører sannsynligvis vil være mer forsiktige overfor Norwegian, med forverrede kostnadsutfordringer.

    De trekker også frem at sannsynligheten ikke er høy for at flyselskaper, i det nåværende markedet, vil være i stand til å hente inn betydelige mengder frisk egenkapital.

    «Dette er utfordrende tider for luftfartindustrien, spesielt for høyt girede Norwegian», skriver meglerhuset, ifølge nyhetsbyrået.

    Faller kraftig

    USAs president Donald Trump meldte i natt at landet nå innfører innreiseforbud fra de fleste europeiske land i 30 dager. Det har gjort situasjonen verre for de allerede hardt pressede flyselskapene.

    – Nå er det faktisk så ille at jeg ikke bare er redd for Norwegian, sier Kenneth Sivertsen i Pareto Securities til Finansavisen.

    Norwegian stuper videre på Oslo Børs torsdag, og er nå ned 21,9 prosent til 7,45 kroner. Bare den siste måneden har kursen på flyselskapet falt hele 80 prosent.