<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hyttekommuner ber folk bli hjemme

Flere kommuner sendte torsdag beskjed til hytteeiere om at de måtte holde seg hjemme. Spesielt folk i karantene ble frarådet å reise på hytta.

    Publisert 13. mars 2020 kl. 06.32
    Oppdatert 13. mars 2020 klokken 06.33
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 134 ord
    HYTTELIV: Mange fristes av hjemmekontor fra hytta. Det får hyttekommuner til å frykte potensielle kapasitetsproblemer i helsesektoren. Foto: Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix

    Flere kommuner ba hytteeiere som bodde utenfor kommunen om å la være å reise på hytta etter at folkehelsemyndighetene torsdag ba folk om å holde seg hjemme. Kommunene frykter kapasitetsproblemer i helsesektoren.

    Sør-Aurdal kommune sendte torsdag kveld melding direkte til hytteeiere som ikke bodde i kommunen.

    «Du er registrert som eier eller bruker av fritidsbolig i Sør-Aurdal kommune. Kommunen ber folk som har bostedsadresse utenfor kommunen om IKKE å reise hit, men oppholde seg på sitt faste bosted. Dette er i tråd med regjeringens oppdaterte føringer i dag», skriver kommunen i meldingen til hytteeierne.

    Luftambulansen fraråder også folk som er satt i karantene å reise på hytta grunnet kapasitet.

    Ifølge Bergens Tidende har også kommunene Hol, Vinje og Eidfjord kommune bedt hytteeiere om ikke å reise på hytta. Oppfordringen gjelder særlig personer som er i karantene for koronasmitte.

    (©NTB)