<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordlave strømpriser: – 75 prosent lavere enn i mars i fjor

Lavere aktivitet i næringslivet som følge av coronautbruddet har senket etterspørselen etter strøm og ført til rekordlave priser.

    Publisert 14. mars 2020 kl. 08.58
    Oppdatert 14. mars 2020 klokken 08.59
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 111 ord
    REKORDLAVT: Etter at det har vært lave strømpriser i januar og februar på grunn av den varme vinteren, har prisene fortsatt å falle i mars. Foto: NTB scanpix

    Ettersom mange industribedrifter har redusert virksomheten på grunn av coronautbruddet, har strømforbruket falt og dermed prisen rast, skriver Dagbladet lørdag. Etter at det har vært lave priser i januar og februar på grunn av den varme vinteren, har prisene fortsatt å falle i mars.

    – Torsdag var strømprisen på kraftbørsen ned under 10 per kilowattime. Det er 75 prosent lavere enn i mars i fjor, sier informasjonssjef Aslak Øverås i Energi Norge til Dinside.

    Norges vassdrags- og energiverk (NVE) melder om at kraftleverandørene i Norge er godt forberedt til å møte et eventuelt smitteutbrudd. Energidirektør Kjetil Lund sier driften går som normalt og at det er tatt høyde for situasjonen kan utvikle seg.

    (©NTB)