<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norge stenger flyplasser og havner

Fra mandag klokken 8 stenger flyplasser og havner i Norge. – Dette er en nasjonal krise, sier Erna Solberg.

Publisert 14. mars 2020
Oppdatert 14. mars 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 192 ord
STRENGE TILTAK: Statsminister Erna Solberg stenger alle norske flyplasser og havner fra mandag. Foto: NTB Scanpix

Lørdag kveld innkalte statsminister Erna Solberg (H) til pressekonferanse ved statsministerens kontor.

– Disse siste dagene har vært helt uvirkelig for meg, og helt sikkert også for dere andre. Dette er en nasjonal krise, sier Solberg.

Hun takker alle dem som stiller opp for andre i den vanskelige tiden, og ikke minst til dem som jobber i helsevesenet i denne tiden.

På pressekonferansen bekrefter Solberg at Norge kommer til å stenge flyplasser og havner fra mandag klokken 8. Det vil også bli innført utstrakt grensekontroll.

Skal få folk hjem

Myndighetene er også i dialog med flyselskapene Norwegian og SAS om transport av smittvernutstyr fra Kina, opplyste Solberg, og vil dessuten be om hjelp til å transportere nordmenn hjem.

– Nordmenn i utlandet skal selvsagt få komme hjem. De må ta kontakt med sine reise- og flyselskap for å komme seg hjem, sier Solberg.

Statsministeren tar også opp problematikken med at mange nordmenn de seneste dagene har reist til hyttekommuner for å tilbringe karantenetiden sin der.

– Alle som er på hytta, reis hjem, sier hun.