<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Komfortable med lav oljepris

Ledelsen i Saudi Aramco sier de kan stå imot en priskrig i lang tid, men kutter investeringene med 10 milliarder dollar. 

Publisert 16. mars 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
INVESTERER MINDRE: Konsernsjef Amin H. Nasser og Saudi Aramco. Foto: NTB Scanpix

Oljepriskrigen fortsetter, og etter at Saudi Aramco sier nå at de kan holde ut lenge i en priskrig. Det saudi-arabiske selskapet vil investere 10 milliarder dollar mindre enn planlagt i år, og vil «bare» investere mellom 25 og 30 milliarder dollar. Det var tidligere planlagt å bruke mellom 35 og 40 milliarder dollar. 

Selskapet sier i en uttalelse at de er komfortable med en oljepris på rundt 30 dollar fatet, og de vil ikke trenge noe ekstra kapital for å opprettholde en produksjon på 12 millioner fat pr. dag. 

Konsernsjef Amin H. Nasser vurderer å justere opp produksjonen til 13 millioner fat pr. dag, ifølge TDN Direkt. Om maksimal produksjon er nødvendig i april er også noe som er oppe til vurdering. 

En lavere oljepris ga Saudi Aramco en omsetning på 88,2 milliarder dollar i fjor, noe som var en nedgang på 21 prosent fra året før.