<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Turistforeningen frykter konkurs

Avlyste turer og stengte hytter som følge av coronakrisen fører til at Den Norske Turistforening (DNT) frykter konkurs.

    Publisert 21. mars 2020 kl. 09.55
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 170 ord
    TAPTE INNTEKTER: Dersom sommersesongen må avlyses, betyr det et inntektstap for Turistforeningen på opp til 200 millioner kroner . Her fra fjellet Blåhøa i Oppdal kommune i Trøndelag. Foto: NTB scanpix

    – Alle inntektskraner er nå stengt. Det er bare medlemskontingenten igjen, sier daglig leder Henning Hoff Wikborg i DNT Oslo og omegn til NRK.

    Det er det største lokallaget i DNT med mer enn 95.000 medlemmer og 85 hytter.

    Generalsekretæren i Den Norske Turistforening er også svært bekymret.

    – For hele DNT er dette en veldig krevende tid. I enkelte av medlemsorganisasjonene våre er 80 prosent av våre ansatte permittert. En konsekvens av dette er også at bestyrerne på våre betjente anlegg kan gå konkurs, sier Dag Terje Klarp Solvang.

    Varer krisen fram til mai, taper DNT opp mot 50 millioner kroner, ifølge foreløpige beregninger.

    – Hvis sommersesongen må avlyses, er det snakk om et inntektstap på opp til 200 millioner kroner, sier Solvang.

    Statssekretær Knut Aastad Bråten i Kulturdepartementet sier at frivillige organisasjoner får beholde sitt tilskudd selv om de ikke får gjennomført aktiviteter som normalt.

    – I tillegg er det ingenting som tilsier at DNT ikke vil kunne søke støtte i den ordningen som nå lages for tap av inntekter som følge av avlyste arrangementer.

    (©NTB)