<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Scatec Solar: - Vi er skjermet fra mange negative effekter

Ettersom folk trenger strøm i normale og ekstraordinære tider, merker Scatec Solar ikke like mye til effektene av coronaviruset som andre virksomheter. 

Publisert 25. mars 2020
Oppdatert 25. mars 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 170 ord
LEVERER FORTSATT: Scatec Solar har ikke merket negative virkninger fra COVID-19-pandemien på strømleveransene og leverer som tidligere.  Foto: Scatec Solar

Solselskapet Scatec Solar har til dags dato ikke opplevd påvirkning fra COVID-19-pandemien på driftsmidler eller på levering til strøm til kunder.

Produksjon for første kvartal 2020 forventes å være i tråd med tidligere veiledning. 

Det sagt, så begynner selskapet å merke at reisebegrensninger og lokale forskrifter har begynt å påvirke bygging, iverksetting og testing av noen av de nye solcelleanleggene. Det er imidlertid for tidlig å spekulere i hvilke effekter dette vil ha på ferdigstillelsesdato og selskapets prosjekter er nærmest ferdige. 

Solcelleanleggene krever få operatører og blir fjernovervåket og støttet av selskapets globale kontroll- og overvåkingssenter i Cape Town. Selskapet har robuste beredskapsplaner for å møte potensielle operasjonelle problemer.

– Ettersom strømproduksjon er en nødvendighet i både normale og ekstraordinære tider, er vi som selskap skjermet for noen av de negative effektene mange andre virksomheter har, sier adm. direktør Raymond Carlsen.

– Imidlertid har vi alle et felles ansvar for å hindre spreding av COVID-19, fortsetter Carlsen. 

Les børsmeldingen her.