<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nikita-gründeren ber regjeringen se til Danmark

Hjelpen fra regjeringen står ikke i stil til de drastiske tiltakene som er gjennomført, mener gründer Inger Ellen Nicolaisen i frisørkjeden Nikita.

    Publisert 25. mars 2020 kl. 09.50
    Oppdatert 25. mars 2020 klokken 09.55
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 262 ord
    BØNN: – Det vi må ha, er hjelp til å dekke de faste kostnadene som vi ikke kommer unna, selv om vi har stengt, sier Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisen. Foto: NTB Scanpix

    Nicolaisen har nå permittert 750 ansatte Norge. Hun sier mange av dem er fortvilet og deprimert.

    – Når vi har fått pålegg om å stenge dørene, må myndighetene stille opp med like drastiske tiltak. Det å gi bedrifter likviditetsforskyvning holder ikke, sa Nikolaisen på NRKs Politisk Kvarter onsdag.

    – Det er som å pisse i buksa, først blir det varmt, deretter iskaldt. Det vi må ha, er hjelp til å dekke de faste kostnadene som vi ikke kommer unna, selv om vi har stengt.

    Støre: Dansk løsning er interessant

    Den danske regjeringen har forstått dette, sier Nikolaisen.

    – De gikk inn raskt inn og sa at de skulle være med på å dekke de faste kostnadene til næringslivet. Det er billigere enn å sitte på gjerdet. Regningen blir mye høyere når konkursene kommer haglende inn og arbeidsplasser legges ned.

    Ap-leder Jonas Gahr Støre mener den danske modellen er interessant.

    – Vi er i dialog med næringslivet, små- og mellomstore bedrifter. Den danske løsningen er interessant, men det er også modeller i andre land. Poenget er at de som har faste utgifter, uten inntekter, de må nå få en støtte, sier Støre.

    Pensjonsfond

    – Vi har vært opptatt av at vi har hatt et pensjonsfond for våre barn og unges fremtidige pensjoner. Det er også et pensjonsfond vi kan gjøre oss nytte av for å sikre at vi har en økonomi for barn og ungdom i fremtiden, fremholder Ap-lederen.

    Næringsminister Iselin Nybø (V) sier det er for tidlig for henne å si hva som kommer i krisepakken kommende fredag.

    – Det kommer mer, men hva som kommer, er for tidlig å si, sier hun.

    (©NTB)