<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bill Gates: – Den økonomiske effekten av dette er virkelig dramatisk

Microsoft-grunnlegger Bill Gates er bekymret over coronavirusets ringvirkninger. 

    Publisert 25. mars 2020 kl. 10.52
    Oppdatert 25. mars 2020 klokken 10.57
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 309 ord
    FØLGER MED: Bill Gates har mange tanker rundt epidemien. Foto: NTB Scanpix

    – Den økonomiske effekten av dette er virkelig dramatisk. Ingenting som dette har noen gang skjedd med økonomien i vår levetid, sier Gates over et videointervju med TED.

    Men økonomien er ikke hans største bekymring.

    –Å bringe økonomien tilbake er mer mulig enn det er å gi folk et nytt liv. Så vi kommer til å måtte ta smerten av den økonomiske dimensjonen, som blir enorm, for å minimere smerten av sykdommer og dødsfall, sier Gates.

    – Katastrofalt

    Rundt 425.000 personer har fått påvist coronaviruset, og det har kostet rundt 19.000 liv på tvers av hele verden. 

    For å minske smitten av viruset har en rekke land stengt ned store deler av den økonomiske aktiviteten. Flere land har innreiseforbud. Folk blir bedt om å holde seg innendørs.

    – Det er katastrofalt for økonomien. Men jo før man gjør dette på en streng måte, jo raskere kan vi komme tilbake til normalen, sier Gates.

    The Bill Gates and Melina Gates Foundation har delt ut 100 millioner dollar til testing og forskning på pandemien.

    Kritikk til Trump?

    Flere medier tolker at Gates er kritisk til USAs president Donald Trump som i går sa at han ønsker å gjenåpne økonomien innen påske. 

    – Vi kommer til å miste flere folk ved å kjøre landet inn i en massiv resesjon eller depresjon. En kan ødelegge et land ved å stenge det, sa Trump til Fox News.

    Gates nevnte ikke Trump med navn, men sa følgende:

    – Det finnes ingen mellomting. Det er veldig tøft å si til folk «hei, fortsett å gå til restauranter, kjøp nye hus, ignorer de folkene i hjørnet. Vi vil at du skal fortsette å bruke penger fordi det kanskje er en politiker som tror BNP-vekst er alt som teller». Det er veldig uansvarlig av noen å antyde at vi kan ha det beste fra begge verdener.