<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Amerikanske bilgiganter satser elektrisk

Ford og GM har flere elektriske modeller på gang.

    Publisert 26. mars 2020 kl. 13.33
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 157 ord
    ELEKTRISK: Både GM og Ford legger opp til elektriske biler på produksjonslinjene.  Foto: General Motors

    Ifølge ledere og leverandører for de to største bilmerkene i USA, GM og Ford, har selskapene mer enn to dusin nye elektriske biler i produksjonsplanene. Det melder Reuters. 

    Det er anslått at selskapene kombinert vil produsere 325.000 elektriske biler i 2026 ifølge AutoForecast Solutions. Det utgjør 5 prosent av den totale produksjonen i Nord-Amerika, men er langt mindre enn volumet Tesla produserer.

    Ford har allerede lansert Mach-E, og vil komme med en elektrisk versjon av verdens mest solgte pickup, F-150, neste år. Varebilen Transit vil også bli elektrisk på sikt. Selskapet har også planer om en batteribasert Lincoln-modell. 

    GM er i gang med planlegging av elektriske modeller for merkene Buick, Cadillac, Chevrolet og GMC. De fleste modellene som er planlagt vil bli avduket i 2023, med noen tidligere modeller i 2022. Selskapet har også blåst liv i undermerket Hummer, som planlegger en elektrisk pickup-modell i 2021. 

    Produksjonen vil hovedsakelig skje ved fabrikker i Nord-Amerika og enkelte i Mexico.