<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Varsler hjelp til reisearrangører

Regjeringen vil ha en midlertidig lovhjemmel for å lette byrden for reisearrangører som opplever en ras av avbestillinger for tiden.

Publisert 27. mars 2020 kl. 12.34
Oppdatert 27. mars 2020 klokken 12.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord
VIL HJELPE REISELIVSBRANSJEN: F.h. Næringsminister Iselin Nybø, statsminister Erna Solberg, finansminister Jan Tore Sanner og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad på pressekonferansen fredag. Foto: NTB Scanpix

Det regjeringen forslår er å forlenge refunderingsperioden for reiseselskapene, samtidig som de gjør det mulig å få reisearrangørene å tilby en tilgodelapp fremfor å skulle betale ut med en gang. 

I dag er det slik at pakkereiseloven gir kundene rett til å få tilbake alle pengene sine i løpet av 14 dager, hvis det er på grunn av ekstraordinære omstendigheter. 

– Hvor mye 14 dagersfristen skal forlenges, har vi ikke tatt stilling til ennå. Det må fastsettes i en forskrift. I tillegg innfører vi en ordning der arrangørene kan tilby kundene en tilgodelapp i stedet for å betale tilbake straks. Det er imidlertid ikke snakk om at kundene skal miste pengene de har betalt, sier forbrukerminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

Dersom en pakketurarrangør skulle være så uheldig og gå konkurs, vil likevel kundene bli kompensert av Reisegarantifondet, som har fått tilført 100 millioner kroner ekstra.