<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Enighet på Stortinget om tredje krisepakke

Regjeringen og Sp, Arbeiderpartiet, Frp og SV er enige en tredje krisepakke, som ifølge TV 2 vil sikre at kommunene får 5 milliarder i ekstrabevilgninger.

    Publisert 31. mars 2020 kl. 06.58
    Oppdatert 31. mars 2020 klokken 07.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 242 ord
    ENIGHET: Etter lange diskusjoner rundt detaljer skal enighet ha blitt oppnådd i 2-tiden natt til tirsdag. Bilde av statsminister Erna Solberg. Foto: NTB Scanpix

    Blant annet er partiene enige om at den såkalte lave momssatsen reduseres ytterligere fra 7 til 6 prosent, ifølge TV 2s kilder.

    Det gjelder ut oktober.

    Kommunene får dessuten 5 milliarder kroner mer, og staten forplikter seg til å dekke kommunenes merutgifter i forbindelse med coronakrisen, ifølge en skisse som kanalen opplyser at de har sett.

    Det er også blitt forhandlet om formuleringer rundt bevilgninger til kollektivtransportselskapene, som lider av tapte billettinntekter, skriver TV 2 videre.

    Økt studentstøtte

    Flertallet på Stortinget er enige om å øke støtten til studenter, erfarer NRK.

    I tillegg skal partiene ha blitt enige om en pakke for å få i gang grønne investeringer i form av havvind og karbonfangst. Partiene har også forhandlet om dagpenger, men uten å komme i mål.

    Ifølge NRK er ikke alle detaljer i kompensasjonsordningen til coronarammede bedrifter klar. Stortinget lar trolig regjeringen utarbeide detaljene med LO, NHO og Virke før den får sin endelige form.

    Finansminister Jan Tore Sanner (H) anslo mandag i et brev til Stortinget at kontantstøtten til bedriftene vil koste 50 milliarder kroner fram til slutten av mai, noe som er mer enn først anslått.

    Utsatte forhandlinger

    Etter lange diskusjoner skal partiene ha blitt enige i 2-tiden natt til tirsdag, ifølge TV 2.

    Partiene samlet seg først rundt klokka 22 etter at forhandlingene var blitt utsatt flere ganger, ifølge både TV 2 og VG. Det var blant annet uenighet om hvor forpliktende lovnadene om økte bevilgninger skal være og om den reduserte momssatsen.

    Tirsdag klokka 10 skal krisepakken behandles i Stortinget.

    (©NTB)