<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordic Mining tar coronagrep – utsetter Engebø-arbeid

Skylder på coronaviruset og usikkerheten både nasjonalt og globalt.

    Publisert 31. mars 2020 kl. 11.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 220 ord
    TAR CORONAGREP: Nordic Mining og adm. direktør Ivar S. Fossum. Foto: Ivan Kverme

    Nordic Mining har kunngjort at selskapet vil justere fremdriftsplanene sine og gjennomgå Engebø-prosjektet.

    Dette innebærer at forprosjektering og design (FEED) samt prosjektfinansieringsaktiviteter vil bli utsatt, og ikke implementert som opprinnelig planlagt.

    Bakgrunnen er usikkerheten coronaviruset har medført både globalt og i nasjonale økonomier, og at viruset påvirker tilbud og etterspørsel innen mineraler og metallprodukter.

    Vil stå sterkere

    Formålet med gjennomgangen er å sikre at planer og prosjekt står sterkere ved endringer av markedsforholdene.

    Selskapet venter en lengre periode med usikkerhet og volatilitet, både i markedene for rutil og granat og når det kommer til finansieringsmuligheter for utbyggingen samt øvrige ressurser som behøves for å ta Engebø-prosjektet videre mot produksjon.

    Nordic Mining regner imidlertid med at det vil være relativt sterk etterspørsel for rutil i tiden som kommer, og at forsyningene fra eksisterende produsenter vil fortsette å være begrenset de kommende årene. Granatetterspørselen derimot, ventes å synke som følge av utsikter til svakere BNP-vekst.

    Finansiert inn i 2021

    Selskapet presiserer at det er gjeldfritt og at det har arbeidskapital til å finansiere driften gjennom 2020 og godt inn i 2021.

    «Vi synes det er fornuftig å tilpasse seg til en annerledes fremtid frem til vi vet mer om utfallet», sier Nordic Mining-sjef Ivar S. Fossum i meldingen fra selskapet.