<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Selvaag solgte bolig for en drøy milliard

Selvaag Bolig solgte nesten 200 boliger i første kvartal, men det gikk mer trått mot slutten.

    Publisert 1. apr. 2020 kl. 07.19
    Oppdatert 1. apr. 2020 klokken 10.33
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 262 ord
    Foto: Iván Kverme

    Selvaag Bolig solgte 196 boliger for totalt 1,03 milliarder kroner i første kvartal, opplyses det i en børsmelding.

    Justert for Selvaags eierandel i samarbeidsprosjekter, endte selskapet på 164 boliger med en samlet verdi på 840 millioner kroner.

    Til sammenligning solgte Selvaag i første kvartal i fjor 270 boliger med en totalverdi på 1,32 milliarder kroner, mens nettosalget da var på 243 boliger til en verdi på 1,18 milliarder kroner.

    Lavere mot slutten

    Særlig i Oslo-regionen melder Selvaag om godt salg.

    – Markedet var godt i første kvartal, spesielt i Oslo-området. Vi har også hatt tilfredsstillende salg i slutten av kvartalet selv om det naturligvis har vært lavere på grunn av coronaviruset. Vi holder hjulene i gang og det er høy aktivitet i selskapet. Alle byggeprosjekter går som planlagt, sier adm. direktør Rolf Thorsen i en kommentar.

    I løpet av kvartalet igangsatte Selvaag bygging av 15 boliger. 89 boliger ble ferdigstilt og 114 ble overlevert til kjøper. 

    Ved utgangen av mars hadde Selvaag 1.431 boliger under bygging og 37 ferdigstilte boliger som ikke var solgt.

    Rustet

    Finansdirektør Sverre Molvik mener selskapet er godt rustet for å takle coronakrisen.

    – Aktiviteten i selskapet er fortsatt god og alle overleveringer i kvartalet ble gjennomført som planlagt, og 76 prosent av boligene selskapet har under bygging per dags dato er solgt, sier han i en kommentar.

    Han påpeker at dersom krisen vedvarer lenge eller tiltar er selskapet svært godt posisjonert for å håndtere det.

    – Vi har en sterk balanse og god likviditet. Selskapets risiko reduseres i tillegg betydelig av vi ikke har egen entreprenørvirksomhet og at selskapets tomtebank ble solgt i første kvartal, sier Molvik.