<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er Norges mest populære telefoner

Rykende fersk sørkoreaner gikk rett til topps i måneden som gikk.

Publisert 2. apr. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 217 ord
RETT TIL TOPPS: Samsungs nye Galaxy S20-telefoner hadde salgsstart i mars. Foto: NTB Scanpix

Nye salgstall fra Telia viser at Samsung Galaxy S20 Ultra 5G var den mest solgte smarttelefonen i mars.

Den nye telefonen fra den sørkoreanske elektronikkgiganten gikk dermed rett til topps etter sin salgsstart i forrige måned.

Dyrere enn dyreste iPhone

«Forhåndssalgene tydet på at denne skulle bli godt tatt imot i markedet, så dette bekrefter våre spådommer», sier kommersiell direktør for Telia privat, Håkon Lofthus, i en melding.

Han legger til at telefonens plassering vitner om at kundene vil ha det beste og raskeste. Galaxy S20 Ultra er den dyreste blant Samsungs seneste lanseringer, med en pris som starter på rundt 16.500 kroner.

Til sammenligning har Apples iPhone 11 Pro Max en startpris på cirka 13.000 kroner.

Samsung Galaxy S20+ 5G var den femte mest solgte telefonen i måneden som gikk, mens Samsung Galaxy S20 5G la seg på en sjetteplass.

Apple på andre, tredje, fjerde

Apple måtte ta til takke med annen-, tredje- og fjerdeplass i mars, med henholdsvis iPhone 11, iPhone 11 Pro Max og iPhone 11 Pro.

Apple-telefonene iPhone 7 og iPhone XS er dessuten tilbake på topp ti-listen til Telia, som ellers består av iPhone 8 og Samsung Galaxy S10.

Telia baserer salgstoppen på salget i 55 butikker, nettbutikken og via sitt kundesenter.