<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bill Gates trapper opp kampen mot coronaviruset

Verdens helseorganisasjon (WHO) får mer i støtte fra Bill og Melinda Gates til bekjempelse av coronaviruset. Stiftelsen har nå gitt over 250 millioner dollar.

    Publisert 16. apr. 2020 kl. 18.28
    Oppdatert 16. apr. 2020 klokken 18.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 131 ord
    Bill Gates Foto: NTB scanpix

    Stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation er den nest største bidragsyteren til WHO etter USA og øker støtten med ytterligere 150 millioner dollar, slik at de nå har donert over 250 millioner, skriver Reuters. USA ga i fjor om lag 400 millioner.

    Ekteparet understreker at det trengs en internasjonalt koordinert innsats gjennom WHO for å håndtere coronapandemien.

    – Ingen organisasjon er perfekt, men dette er bare en internasjonal innsats som kommer til å hjelpe oss gjennom dette, og WHO ble dannet etter den andre verdenskrig for å håndtere akkurat slike ting. Å stanse bevilgningene nå gir absolutt ingen mening, sier Melinda Gates et intervju med ABC News.

    USAs president Donald Trump kunngjorde onsdag at han stopper utbetalingen til FN-organisasjonen, og anklager organisasjonen for å ha gjort altfor lite for å bremse omfanget av pandemien.

    (©NTB)