<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker: Da vil lakseprisene tikke oppover

Det tar tid å endre salgskanaler.

Publisert 16. apr. 2020 kl. 18.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord
TIL SUPERMARKEDENE: Sparebank1 Markets-analytiker Thomas Myrholt tror laksevolumene snart er tilbake på normalen. Her fra SalMars foredlingsanlegg på Frøya. Foto: NTB scanpix

Sjømatsektoren så rødt, men klarte seg bedre enn resten av markedet torsdag.

Mens hovedindeksen falt 1,3 prosent, nøyde sjømatindeksen seg med 0,4 prosent nedgang.

Utviklingen skjedde i kjølvannet av at SSB i dag slapp tall som viste kraftig fallende eksportvolumer for laks i forrige uke. 

Påskeeffekten påvirker, men tallene tyder fortsatt på langt lavere etterspørsel enn normalt, ifølge analytikere TDN Direkt har pratet med.

– Vil starte å stige svakt

Sparebank 1 Markets-analytiker Thomas Myrholt forventer at volumene kommer tilbake til normalen.

– Etter prat med oppdrettere virker det som om man følger slakteplanen sin for å ivareta planer om utsett til sommeren. Da kommer det mye volum ut og det blir det press på prisene, sier han.

Myrholt venter ifølge nyhetsbyrået at prisene vil starte å stige svakt fremover når oppdretterne får tilpasset seg den nye situasjonen hvor alt volum må gå gjennom supermarkedene.

– Vi tror underliggende etterspørsel er der for å ta unna dette volumet, men det tar tid å endre salgskanaler, sier analytikeren.