<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

To polske statsborgere tiltalt for brutalt ran av investor

To polske statsborgere er tiltalt for grove ranshandlinger mot investor Reidar Osen og Petter Slengesol i 2015.

    Publisert 17. apr. 2020 kl. 13.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 148 ord
    Politikammeret i Bergen.  Foto: NTB Scanpix

    Det opplyser Vest politidistrikt fredag. Den ene av de tiltalte, en 37-åring, har vært varetektsfengslet i Norge siden 28. august 2019.

    Den andre tiltalte, en 32-åring, ble pågrepet i Polen forrige uke. Vest politidistrikt har denne uken sendt en formell utleveringsbegjæring til Polen.

    – Så fort vedkommende er overlevert norsk politi vil saken bli fremmet for domstolen. Tiltalte har ikke fått oppnevnt norsk forsvarer enda, opplyser politiet.

    I 2015 ble Petter Slengesol brutalt kidnappet og mishandlet i sin egen varebil. Ni måneder etter opplevde Reidar Osen det samme.

    Etterforskningen av Osen-saken har pågått i flere runder siden 2015, og saken har lenge vært uløst.

    Hordaland, Sogn og Fjordane statsadvokatembeter har samtidig besluttet å henlegge straffesaken mot fire rumenske statsborgere og en polsk statsborger som har vært siktet i Osen-saken.

    Henleggelsen mot de fire rumenske statsborgerne er begrunnet i at intet straffbart forhold anses bevist. Saken mot den polske statsborgeren er henlagt på bevisets stilling.

    (©NTB)