<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Ikke priset inn at viruset kan bruke 18-24 måneder

Investeringssjef tror markedet er for optimistisk for tiden.

    Publisert 20. apr. 2020 kl. 11.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 220 ord
    SPENNENDE TIDER: I finansverden. Her fra Wall Street i New York. Foto: NTB scanpix

    Flere land planlegger nå gradvis gjenåpning, etter at de fleste har holdt stengt som følge av coronaviruset den siste tiden. Antall smittetilfeller har gått ned i Europa og USA den siste tiden. 

    Samtidig har aksjemarkedet vært sprekt de siste ukene etter store fall i mars. Mange er nå spent på hvordan markedet vil bevege seg fremover.

    – Vi kan få en veldig tydelig ny bølge av smittetilfeller i USA som forårsaker en ytterligere nedstenging av økonomien. Noe som helt klart ikke er priset inn i markedet, sier David Bailin, investeringssjef i Citi Private Bank, til CNBC.

    Han venter at inntjeningen vil falle med 40 prosent eller mer i andre kvartal. 

    Nå er det flere som shorter mot S&P 500 enn noen gang etter at man fikk data på dette i januar 2016, skriver Wall Street Journal. Sist uke steg handelen i SPDR S&P 500 Trust til 68,1 milliarder dollar. 

    – Det andre som kanskje ikke blir priset inn i markedet, er det faktum at dette viruset kan bruke ytterligere 18-24 måneder på å sirkle rundt omkring på jorden, før vi har på plass en vaksine, sier Bailin.

    I hele verden jobbes det nå på spreng med å utvikle en vaksine. Flere er i gang med å teste.