<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det vil ta flere år å returnere til nivået før viruset

    Publisert 24. apr. 2020 kl. 07.56
    Oppdatert 24. apr. 2020 klokken 07.58
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 176 ord
    Foto: Ivan Kverme

    Brent-oljen er fredag morgen opp 3,28 prosent til 22,03 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 4,55 prosent til 17,25 dollar fatet.

    Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 22,45  dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.

    Ifølge Kuwaits offisielle nyhetsbyrå KUNA, har Kuwait nå begynt å trappe ned råoljeproduksjonen før produksjonskuttavtalen i Opec+ trer i kraft i mai, melder TDN Direkt.

    Produksjonen er estimert til å falle ytterligere i USA de kommende ukene etter en nedgang i boreaktiviteten.

    «Vi beregner at antall aktive borerigger i USA nå er godt under det som kreves for å opprettholde produksjon. Man vil se et naturlig fall i amerikansk produksjon i de kommende ukene og månedene», skriver ANZ-analytikere, ifølge TDN Direkt.

    Ellers fortsetter coronaviruset å prege den globale økonomien, og Capital Economics estimerer ifølge nyhetsbyrået at virusrelaterte virkninger vil forårsake en kontraksjon i den globale BNPen på 5,5 prosent i år. Det er det bratteste fallet siden andre verdenskrig.

    «Når viruset er under kontroll bør produksjonen hente seg inn, men det vil ta flere år å returnere til nivået før viruset», skriver analysehuset, ifølge TDN Direkt.