<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pålegger Ryanair å droppe skjulte gebyrer

EU-domstolen fastslår at Ryanair og andre flyselskaper fra første stund må synliggjøre alle pålagte avgifter når de legger ut billettpriser.

    Publisert 24. apr. 2020 kl. 10.38
    Oppdatert 24. apr. 2020 klokken 10.38
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 125 ord
    Foto. Magnus Rørvik Skjølberg

    Kortgebyr, merverdiavgift og obligatorisk betaling for innsjekking er blant de avgiftene potensielle passasjerer skal få vite om med én gang, skriver danske Fagbladet 3F. I tillegg skal priser for frivillige tillegg – som blant annet bagasje, setereservering, mat og drikke – opplyses på en «klar, gjennomsiktig og enhetlig måte» så fort man begynner å bestille en reise.

    Saken som ble avgjort torsdag, havnet hos EU-domstolen etter at italienske konkurransemyndigheter i 2011 ga Ryanair bot for mangelfulle opplysninger om obligatoriske gebyrer. Det irske flyselskapet tok saken til retten.

    I en uttalelse sier Ryanair at deres praksis rundt prisopplysninger er transparent og allerede følger den ferske dommen. Selskapet sier de har endret visningen av priser siden saken begynte å rulle i 2010.

    Dommen gjelder alle flyselskaper og land i EU.

    (©NTB)